Blog > Komentarze do wpisu

Szybka babka na oleju

Składniki

- 5 jajek,

- 1 i 1/2 szklanki cukru pudru,

- 2 szklanki m±ki pszennej,

- 1 mały proszek do pieczenia,

- 5 łyżek oleju,

- 5 łyżek octu

- gotowa polewa np. cytrynowa lub czekoladowa



Przygotowanie

Jajka utrzeć razem z cukrem pudrem.
Dodać porcjami m±kę przesian± razem z proszkiem do pieczenia.
Następnie wlać olej i ocet.
Wymieszać i od razu piec w natłuszczonej formie, w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 stopni C ( termoobieg ).
Babkę ostudzić i polać wybran± polew±.
I to wszystko.

Babkę piekłam na 3 godziny przed wizyt± niespodziewanych go¶ci.

Przepis pochodzi z baaardzo starej "Przyjaciółki".

¶roda, 25 stycznia 2012, daniajarskie